ИЗБОР НА КЕРЕМИДИ

Една от най-важните стъпки, които трябва да направите при изграждането на Вашия покрив, е изборът на подходящи керемиди.

Видовете керемиди, които ние от Мастербокс предлагаме са: керамични, бетонови, метални (ламаринени) и битумни.

Как да изберете правилните за Вас и какви са предимствата и недостатъците на различните покрития – ще се опитаме да Ви отговорим и насочим в следващите редове.

Керамични керемиди

Традиционното покритие на къщи с наклон на покрива от 20 до 60 градуса. Те са перфектната визия с многообразие от цветове и форми. Предлага се и богат избор на аксесоари и допълващи елементи за комплексно изпълнение.

Най-важното при изработването на тези елементи е качествената глина и модерните пещи за тяхното изпичане. За съжаление такива в България няма и всички керамични керемиди , които предлагаме, са внос от Сърбия и Македония.

Транспортът, естествено, оскъпява всяка стока. Ето защо и керамичните керемиди са най-скъпият продукт за покрива. Другият им недостатък е по-слабата устойчивост на градушка спрямо останалите видове покрития. По-малкият им размер също е малък недостатък, тъй като това обуславя гъстото разположение на носещата летвена скара.

Изключително красиви и дълготрайни са енгобираните керамични керемиди – оцветени по специална технология и с допълнително изпичане. Така се получават покриви, както с естествен и наситен цвят, така и тъмни с модерна визия.

Керамичните керемиди са предпочитани в градските и равнинните райони, за да се постигнат красиви и дълготрайни покриви с гаранция 30-35 години и експлоатационен живот 50-60 години.

Тук може да разгледате нашите предложения за:  Керамични керемиди

Бетонови керемиди

Производството на бетонови керемиди започва в средата на миналия век поради липса на суровина за керамични и за да се постигне по-добра цена на продукта. В България има няколко такива завода, а ние от Мастербокс сме дистрибутори на BRAMAC – в гр.Силистра. Фабриката е собственост на австрийска компания-майка, която е успяла да въведе своето ноу-хау, за да се създаде продукт с добро качество на приемлива цена.

Един от недостатъците на бетоновите керемиди при първите години на производство е по-голямото водопоглъщане и неустойчивият цвят. При новите модели тези проблеми са сведени до минимум.

Предимството на бетоновите керемиди е тяхната устойчивост на градушка и силен вятър. Не е за подценяване и по-големият им размер, което спомага за използването на по-малко летви за направата на 1кв.м покрив. Те са предпочитан продукт за къщите в балканските села, при места с чести градушки, силни пориви на вятъра и обилно снегонавяване.

По-голямото тегло на една керемида се компенсира от използването на по-малък брой керемиди за 1 кв.м, така че теглото на покрива е приблизително равен с този на керамичното покритие.

И при бетоновите керемиди има налични аксесоари и допълващи елементи, за да се изгради дълготраен вентилиран покрив, въпреки че са малко по-груби от керамичните.

При спазване на технологиите за монтаж, производителят дава гаранция от 35 години и осигурява безплатна застраховка на покритието. Експлоатационният срок е още по-голям, тъй като е ясно, че с времето бетонът увеличава своята якост.

Тук може да разгледате нашите предложения за:  Бетонови керемиди

Метални керемиди

Създадени да повторят визията на традиционен покрив при всякакви наклони – при по-малки и при по-големи от стандартните. Изключително красиво крайно покритие при много голямо разнообразие от цветове и форми.

Предимството на металните керемиди е тяхната лекота и големи размери, бързото им полагане и лесно транспортиране, което осигурява още икономии. Няма нужда от наемане на кран за товаро-разтоварна дейност.

Ние сме дистрибутори на румънската компания Bilka, като заедно гарантираме бърза доставка на необходимите керемидени листа и аксесоари по спецификацията на Вашия покрив.

Недостатъкът на този тип покривно покритие е по-голямата фира при по-разчупен покрив (с много била и улами). Създаването на конденз при неправилно монтиране и при неосигуряването на вентилация се избягва при спазването на технологията на монтаж, предписана от производителя.

Предлаганите дебелини на материала от 0.4мм до 0.6мм и налични различни покрития по външната страна на керемидата, осигуряват по-дълъг живот и съответно по-голяма гаранция.

При матовото покритие и особено при „гранде мат“ шумът от падащ дъжд  по ламарината е намален осезаемо. Листата ламарина могат да се полагат и при температура от 8 градуса, ако няма застъпки.

Ламаринените керемиди се препоръчват за сгради с наклони по-малки или по-големи от стандартния, както и при обекти, където доставката и разтоварването на тежки материали е проблемно. Препоръчват се при места с чести градушки, при ограничен бюджет, при кратки срокове за изпълнение на обекта с малък брой персонал (дори и направи си сам). Всичко това обаче не изключва една уникална дълготрайна визия.

Тук може да разгледате нашите предложения за:   Метални керемиди

Битумни керемиди

Те са най-евтиното предложение за покривно покритие. Битумните керемиди предлагат разнообразие от цветове и форми, както и дебелина и вид на вътрешната им армировка.

Покривът, изграден от тях, е гладък (няма релефа на останалите видове покривни материали). Предимството им е лекотата на крайното покритие и плътността, която създават след самозалепване (след първото горещо лято), възможността да се ползват при много силни наклони. При тях се спестява летвената скара.

Предлаганите от нас битумни керемиди са руски на компанията Technonicol.

Недостатъкът им е по-малкият живот и гаранция спрямо останалите видове покрития, особено при по-ветровити места.

Битумните керемиди се препоръчват при много стръмни наклони, при високи покриви, където вдигането на материала е проблем, при ограничен бюджет, при търсене на определена визия. Ако подберете правилно материала, покритието ще Ви служи много след изтичане на гаранционните срокове.

Тук може да разгледате нашите предложения за:  Битумни керемиди

А Вие кой вид керемиди избрахте..?

Разгледайте електронния ни магазин за добиване на представа в ценови план или ни посетете на място. Ще обсъдим най-подходящите варианти, за да вземете правилното решение.

Очакваме Ви!