Силикон санитарен WURTH – 280мл

Еластичен еднокомпонентен уплътнител за уплътняване на стъкла, керамични и алуминиеви материали във влажни помещения.

6,90 лв.

Код: MB_32246 Категория:

Силикон санитарен WURTH – 280мл

Еластичен еднокомпонентен уплътнител за уплътняване на стъкла, керамични и алуминиеви материали във влажни помещения.

Предимства

  • Лесен за нанасяне
  • Готов за употреба
  • Отлични физични свойства оставащи непроменени в продължение на много години
  • Съдържа агенти срещу образуването на мухъл и гъбички Добра адхезия към повечето строителни материали
  • Устойчиви на много химикали, почистващи препарати и почистващи средства
  • Устойчив към променящата се температура и повишена влажност.
  • UV устойчив

 

Приложение на Силикон санитарен WURTH – 280мл

За запечатване на вани, мивки, душ кабини, кухненски мивки и други санитарни и съоръжения за водоснабдяване. За запълване на фуги на керамични плочки, уплътняване на прозорци на магазини, информационни и указателни табели. За защита на PU-пяна срещу слънчева светлина, уплътняване на витрини, табели и кабелни канали, за уплътнение на фуги в санитарни помещения.

Типични основи

Стъкло, керамика, емайл, плочки, алуминий и др

Ограничения при употреба

Да не се използва за уплътняване на фуги на мрамор и други естествени камъни. Да не се използва в контакт с битум, катран и материали от пластмаси, които съдържат пластификатори. Не е подходящ за аквариуми. Да не се използва силикон върху чувствителни метални повърхности, по специално – мед и нейните сплави, цинк, сребро, огледало и плексиглас.

Указание

Повърхността на фугата трябва да е твърда, чиста, обезмаслена и обезпрашена. Отрежете върха на флакона и завийте дозиращият накрайник. След това отрежете върха на накрайника косо (на около 45 градуса) в зависимост от широчината на фугата. Поставете флакона в пистолета за силикон. За да е добре очертана фугата, без зацапване на страничните повърхности, облепете с предпазна лента/фолио. Нанесете материала плътно във фугата. Дълбочината на фугата трябва да е поне 6мм и да е наполовина на ширината и. Може да се заглажда преди да образува твърда ципа със сапунена вода и подходящ инструмент. Отстранете предпазната лента/фолио, преди уплътнителят да е започнал да се втвърдява.

Предоставените от нас инструкции за употреба и експлоатация са препоръчителни и са базирани на проведени от нас тестове и опити. Поради наличието на многобройни приложения на продуктите, условия за съхранение и експлоатация, не поемаме отговорност за конкретен резултат, получен след употребата на наш продукт. Доколкото безплатното ни обслужване на клиенти предоставя техническа информация или действа като консултантска услуга, тази отговорност не се поема от въпросната служба, освен когато предоставените съвети или информация попадат в обхвата на нашата конкретна, договорена услуга или съветникът действа умишлено. Гарантираме постоянно качество на нашите продукти. Запазваме правото си да правим технически промени и допълнително да развиваме продуктите си.

 

Марка

Избери цвят:

безцветен, бял